11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Joan Osborne

O vocalistă remarcabilă al cărei repertoriu ne arată că stăpânește limbajul rock-ului, al pop-ului, soul-ului, blues-ului, jazz-ului și a unei varietăți de alte genuri, Joan Osborne a devenit celebră în 1995 odată cu lansarea lui Relish primul ei album la o casă de discuri majoră.

Când piesa „One of Us” a devenit un hit masiv, cariera ei de star pop părea asigurată. Cu toate acestea spiritul ei rebel și nevoia de libertate creativă au intrat în conflict cu intențiile casei de discuri Mercury, iar ea, chiar dacă ar fi putut avea un contract foarte profitabil, a ales fără să ezite independența creativă.

Și de atunci a cântat și imprimat doar ce a vrut, ajungând în cele din urmă să-și lanseze muzica la propria casă de discuri pentru a obține controlul creativ maxim. Joan Osborne este înzestrată cu o voce impresionant de versatilă, are instincte ce-i dictează cum să o folosească și multă înțelepciune în alegerile creative.

În plus, e o artistă ce nu rămâne indiferentă la ce se întâmplă în jurul ei, este conștientă din punct de vedere social și nu se ferește să exploreze atât teme personale cât și politice.

Luni vă spun povestea ei la radio Big FM: On Air pe 92.6 FM (Deva) și 88.9 FM (Hunedoara) & On-Line la bigfm.ro/live/ Joan Elizabeth Osborne e născută pe 8 iulie.

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa