11,000FaniÎmi place

Premii inedite au fost câştigate de studenţii şi doctoranzii Facultăţii de Inginerie Hunedoara în cadrul unui concurs internaţional

Două medalii de aur şi trei de argint au fost câştigate de studenţii şi doctoranzii Facultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH) cu ocazia participării la Târgul internaţional de ştiinţă pentru tineret din Indonezia.

 

Medalii de aur au revenit unor lucrări elaborare de doctoranzi din domeniul ingineriei materialelor, proiectele având ca temă valorificarea şlamurilor feroase rezultate din industria siderurgică. Medalii de argint au primit trei echipe de studenţi ai facultăţii.

 

Prima dintre ele a prezentat un proiect prin care o maşină de oraş a fost transformată în una de off-road, a doua echipă a dezvoltat o metodă de tăiere originală a plăcilor de aluminiu folosind tehnologia laser, iar cea de-a treia a susţinut un studiu referitor la influenţa pe care o au diferitele tipuri de parapeţi în siguranţa rutieră, explică inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, cadru didactic la Facultatea de Inginerie Hunedoara.

Te-ar mai putea interesa