11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Peter Gabriel

‘i/o’ este cel de-al 8-lea album de studio al lui Peter Gabriel și primul album cu material de studio complet nou după o secetă de 21 de ani. Mult, dar în fond e treaba lui. Muzicianul englez este un perfecționist cu suficiente resurse și timp la dispoziție pentru a putea să se joace cu muzica sa cât de mult timp dorește. Fanilor săi, între care mă număr, le-a fost mai greu s-aștepte atât.

 

Și nu e prima dată când se întâmplă asta, pentru că și între ‘Us’ din 1992 și ‘Up’ din 2002 a fost o pauză ce ni s-a părut imensă, 10 ani. Totuși, cu turneele sale aproape regulate din ultimele două decenii, cu cele câteva piese punctuale, cu coloanele sonore de film, cu albumul de cover-uri instrumentale ‘Scratch My Back’ din 2010 și cu ‘New Blood’ din 2011 în care și-a re-imaginat din punct de vedere orchestral marile hit-uri, Peter Gabriel ne-a ținut în priză, numai buni pentru a recepta noile sale creații atât de mult pitrocite.

 

Și poate pentru a ne ușura suferința, sau poate pentru a ne ameți și mai mult, Peter a lansat noul său album, nu într-unul, sau două, ci în trei mixaje diferite. Bright Side, mixat de Mark Stent, Dark-Side, mixat de Tchad Blake și In-Side în viziunea lui Hans-Martin Buff. Acesta din urmă este în Dolby Atmos imersiv. Șmecheria e că niciunul dintre aceste mixaje nu este declarat versiune definitivă, așa că rămâne la latitudinea ascultătorului să decidă.

 

Dacă vrei să asculți versiunea Bright Side și părerea mea despre cel mai recent album de studio al marelui Peter Gabriel, născut în 13 februarie, te aștept marți pe frecvențele radio Big FM: 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/ Întreaga recenzie, și toate cele 12 cântece, de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa