Artista Zilei – Agnetha

Artista Zilei – Agnetha

Deși înainte de a face parte din cvartet ajunsese cea mai apreciată artistă solo din Suedia, Agneta Åse Fältskog va fi întotdeauna cunoscută și iubită, mai ales la nivel internațional, ca un sfert din ABBA, una dintre cele mai de succes din punct de vedere comercial și, probabil, cea mai iubită trupă de pop din toate timpurile.

 

Născută în 5 aprilie 1950, la Jönköping, Agnetha a fost încurajată să își urmeze dragostea pentru muzică de mică și încă din adolescență cânta alături de două colege de școală, Lena Johansson și Elisabeth Strub, într-un trio numit Cambers. Părăsind școala la 15 ani pentru a se dedica muzicii, Agnetha cânta curând cu mult succes alături de trupa lui Bernt Enghardt. Prin intermediul lui a obținut ea un contract de înregistrări și, în scurt timp, urca în fruntea clasamentului din Suedia cu primul ei album, omonim.

 

Succesul în țara natală a continuat la cele mai înalte cote în restul anilor ’60, dar viitorul ei a fost decis atunci când l-a întâlnit și s-a logodit cu Björn Ulvaeus, în 1969. Cei doi s-au căsătorit în 1971, iar Agnetha a continuat să activeze ca artistă solo, deși, uneori, alături de Frida, cânta și piese compuse de Bjorn și Benny.

 

După ce cu un an mai devreme se clasaseră, cu „Ring Ring”, doar pe locul 4 la selecția națională, în 1974, cei patru, sub numele de ABBA, câștigau concursul Eurovision cu piesa „Waterloo”, iar în câteva săptămâni cântecul a ajuns în fruntea clasamentelor de pe tot continentul. Restul, îl știți.

 

Dacă v-a plăcut ABBA, înseamnă că veți fi prezenți la întâlnirea cu Agnetha de la Big FM: miercuri, 5 aprilie, pe 92.6 FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro Când o asculți, întinerești cu cel puțin 40 de ani! Garantez!