11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Amanda Lear

Deși se cunosc multe despre ea, adevărata viaţă a Amandei Lear rămâne încă o enigmă. Rămân controversate vârsta, numele, naţionalitatea, numele părinţilor, locul nașterii, al copilariei și chiar… sexul adevărat.

După terminarea școlii elementare, la Paris, Amanda Tapp a studiat la Scoala de Arte St. Martin din Londra. A început să fie remarcată pe când lucra ca model pentru agenția Catherinei Harle.

Apare pe podium și pozează pentru Paco Rabanne, Coco Chanel și Yves Saint Laurent și este imortalizată de fotografi celebri (Charles Paul Wilp, Helmut Newton și Antoine Giacomoni) în revistele „Vogue“, „Marie France“ și „Elle“. În 1965, la Paris, îl întâlnește pe Salvador Dalí, în orbita căruia va trăi următorii 15 ani.

Se pare că numele de scenă Amanda Lear a fost inventat chiar de către excentricul pictor, pornind de la expresia în limba franceză: ‘Amant (de) Dalí’. Vă spun povestea ei, la radio Big FM, joi 20 iunie.

Ne puteți recepționa pe 92.6 FM la Deva, Simeria și Orăștie, pe 88.9 FM la Hunedoara și în împrejurimi, dar și pe internet accesând bigfm.ro/live/ de pe laptop, desktop, tabletă sau telefon!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa