11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Irene Papas

A reușit să mențină cu măiestrie un echilibru uimitor între tradiția teatrală și prim-planul cinematografic, chipul ei puternic și expresiv fiind deosebit de elocvent mai ales în momentele de suferință tăcută. Personalitatea puternică și felul ei de a fi ieșeau în evidență și atunci când cânta. Nu a făcut-o foarte mult, dar a știut să-și aleagă colaboratorii și rezultatul este remarcabil.

 

În comparație cu filmografia (ce conține peste 70 de filme), discografia ei a fost modestă, doar 3 albume, unul din 1968 cu muzică semnată de celebrul Mikis Thedorakis, și două realizate alături de nu mai puțin celebrul ei prieten Vangelis, ‘Odes’ din 1979 și ‘Rapsodies’ din 1986. Toate trei sunt însă adevărate bijuterii muzicale ce merită ascultate!

 

Și vom asculta și noi câteva cântece de pe ele – vineri 23 septembrie la Big FM – ca un omagiu adus unei personalități a culturii mediteraneene, balcanice și europene: Eiríni Lelékou, cunoscută nouă sub numele de scenă (și pentru marele ecran), Irene Papas.

 

Vă așteptăm pe 92.6 FM în Deva, pe 88.9 FM în Hunedoara și on-line la www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa