11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Janis Joplin

La finalul anilor ’60 Janis Joplin era o eroină a contraculturii, o stea rock feminină într-un moment în care rock-ul era un club al bărbaților. În acele vremuri nu erau prea multe femei care captau atenția în cadrul mișcării rock, iar Janis și-a creat acea imagine incredibilă susținută și de capacitatea ei vocală uimitoare. E adevărat că era și foarte diferită de majoritatea solistelor de dinaintea ei.

 

Pe scenă, Janis excela prin încredere, exuberanță și sexualitate. Chiar dacă totul părea lipsit de efort, Janis a muncit din greu pentru a crea personajul muzical ‘blues feelin’ mama’. Însă nu voia ca publicul să știe cât de mult a muncit, dorea ca el să aibă iluzia că acolo, sus pe scenă, muzica și emoțiile țâșneau pur și simplu din ea. Și iluzia era perfectă, pentru că, de fapt, nu era o iluzie! Janis Lyn Joplin era născută în 19 ianuarie.

 

Anul acesta ar fi împlinit 81 de ani…, hm, ce octogenară haioasă ar fi fost! Haideți să o ascultăm împreună, vineri, la radio Big FM: Deva 92.6 FM / Hunedoara 88.9 FM / bigfm.ro/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa