11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Joan Baez

Cântăreața americană de folk, folk-rock și country-folk, Joan Baez (născută în 9 ianuarie 1941, în Staten Island, New York) este recunoscută pentru luările sale de poziție sale non-violente, anti-establishment și împotriva războiului. Și-a folosit talentul de a cânta și de a vorbi pentru a denunța încălcările drepturilor omului într-un mare număr de țări. La vârsta de 22 de ani, Joan era deja cunoscută drept „regina cântăreților de folk”.

 

Tatăl ei, Albert Vinicio Baez, a fost un fizician, profesor la Stanford University, care a venit în Statele Unite din Mexic la o vârstă foarte fragedă, iar mama ei, Joan Bridge Baez, era de origine scoțiană. Joan a moștenit tenul închis al tatălui ei, iar prejudecățile rasiale de care s-a lovit în copilărie au condus probabil la implicarea ei ulterioară în mișcarea pentru drepturile civile. Deși a crescut într-o atmosferă intelectuală cu muzică clasică în copilărie, a respins lecțiile de pian în favoarea chitarei și a rock and roll-ului.

 

Restul poveștii ei la Big FM, marți 11 ianuarie, pe 92.6 FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

Te-ar mai putea interesa