11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Kate Bush

De-a lungul întregii sale călătorii creative, Kate Bush a reușit performanța rară de a crea lucrări inovatoare, experimentale și îndrăznețe, cu care a avut un succes extraordinar. Încă de la început, muzica ei a fost ambițioasă și ciudată, însă amestecul de art rock, ecouri pop, teatralitate, interpretare vocală fantastică și muzicalitate complexă a prins și i-a adus succes.

 

Kate Bush a devenit peste noapte o vedetă în Marea Britanie, în 1978, după lansarea single-ului de debut. În timp ce notele înalte și cristaline și instrumentația luxuriantă din „Wuthering Heights” pregăteau terenul pentru ascensiunea sa, Kate și-a expus cu adevărat viziunea pe albumele „The Dreaming” (1982) și „Hounds of Love” (1985), lucrări de electro-rock, compuse, interpretate și autoproduse de ea, pe teme lirice foarte personale, ce ilustrau în plus o opțiune neclintită pentru prezentarea conceptuală, elemente ce o expuneau unui ridicat risc de eșec comercial.

 

Dar s-a întâmplat exact contrariul, aceste albume vizionare reușind să o impună pe Kate Bush la nivel mondial. Ascultați-i povestea și câteva dintre cele mai faine cântece la radio Big FM miercuri 20 august 2023.

 

Vă aștept pe 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa