11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Linda Ronstadt

Linda Maria Ronstadt este o mare cântăreață americană care a interpretat și înregistrat în diverse genuri, inclusiv rock, country, jazz, operetă și latino.

A câștigat numeroase premii: 10 Grammy, 3 American Music, 2 Academy of Country Music, un premiu Emmy și un premiu ALMA. A fost nominalizată pentru premiul Tony și pentru Globul de Aur. A fost distinsă cu Latin Grammy Lifetime Achievement Award de către Latin Recording Academy în 2011 și Grammy Lifetime Achievement Award de către Recording Academy în 2016. A fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014 și trei luni mai târziu a primit Medalia Națională a Artelor și Științelor Umaniste.

În 2019, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, împreună cu Dolly Parton și Emmylou Harris, pentru colaborarea lor ca grup (Trio), în același an fiind una dintre cele cinci personalități care au primit onorurile Centrului Kennedy pentru realizările artistice din întreaga viață. A vândut peste 100 de milioane de discuri.

Din păcate boala Parkinson a obligat-o să se retragă din activitate. Marți, 7 mai, vă spun poveste ei, la radio Big FM: 92.6 FM – Deva / 88.9 FM – Hunedoara / bigfm.ro/live/ Vă aștept și la emisiunea de la ora 21:00!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa