Artista Zilei – Mariah Carey

Artista Zilei – Mariah Carey

Mariah Carey este una dintre cele mai proeminente cântărețe și compozitoare ale sfârșitului de secol XX și începutului de secol XXI. Într-o carieră de peste 30 de ani, această adevărată privighetoare a dovedit ca are o întindere vocală de cinci octave și capacitatea de a atinge note chiar și dincolo de cea de a 7-a octavă, fiind astfel capabilă chiar să spargă sticla (!). Tehnica ei vocală a inspirat numerosi artiști în ultimele două decenii iar vânzările sale la nivel mondial au reușit să depășească 200 de milioane de unități.

 

Mariah este celebră și datorită unuia dintre cele mai ascultate (și mai bine vândute) cântece de sărbători, ‘All I Want For Christmas Is You’ – pe care la scris și produs împreună cu Walter Afanasieff – și care acum, la 28 de ani de la lansare, este un adevărat standard al Crăciunului la nivel planetar! Cântecul a fost reluat de sute (poate chiar de mii) de alți artiști din toată lumea și continuă să crească în popularitate de la an la an. Mariah a lansat chiar și o carte pentru copii cu același titlu în 2015 și apoi un film de animație bazat pe cântec și pe carte în 2017.

 

Vă așteptăm joi la Big FM! Pe 92.6 FM în Deva, 88.9 FM în Hunedoara și la www.bigfm.ro Nu uitați de întâlnirea de la ora 21:00 la 22:00.