11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Rita Coolidge

Rita Coolidge este o cântăreață americană, pe trei sferturi cherokee și un sfert scoțiană, născută la 1 mai 1944, în Lafayette, Tennessee. De-a lungul carierei, solista – de două ori câștigătoare a Premiului Grammy – a cântat diferite genuri muzicale, inclusiv folk, country, R&B, pop, rock, native-american și jazz. Fostă vocalistă de acompaniament, ea a dat lovitura cu albumul solo din 1977, ‘Anytime… Anywhere’.

Are în ‘panoplie’ 25 de albume solo și numeroase apariții pe albume și în concerte ale unor adevărați titani ai muzicii: Delaney & Bonnie, Joe Cocker, Leon Russell, Bob Dylan, Eric Clapton, Graham Nash, Stephen Stills, Kris Kristofferson, Roger Waters, s.a.

Fiind o femeie foarte frumoasă la vremea ei, Rita a avut o mulțime de admiratori și de-a lungul anilor ‘70 a avut mai multe povești de dragoste cu parteneri din lumea muzicii: Stephen Still, Graham Nash, Leon Russell, Joe Cocker și Kris Kristofferson, cu care a și fost căsătorită între 1973 și 1980 și are o fiică, muziciană și ea, Casey Kristofferson.

Printre hit-urile Ritei se numără și cântecul ‘All Time High’ din 1983, tema muzicală a filmului ‘Octopussy’, din franciza James Bond.

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa