11,000FaniÎmi place

Artista Zilei – Taylor Swift

Taylor Swift este acel rar fenomen din muzica pop: un superstar adorat de marele public provenit dintr-un gen muzical adiacent, country music. Anterior și alții au făcut mișcări similare – cele mai bune exemple sunt Dolly Parton, Kenny Rogers și Willie Nelson – și ei au devenit adevărate embleme ale culturii pop însă nu au renunțat niciodată la country music.

 

În schimb Taylor s-a debarasat de rădăcinile sale country ca un șarpe ce năpârlește; a fost o schimbare necesară, în viziunea ei, pentru că ea dorea să fie – și este probabil – cea mai inteligentă cântăreață-compozitoare pop a generației sale, una care poate să exploateze dar și să influențeze climatul intelectual, moral și cultural al epocii sale. Taylor deborda de încredere în forțele proprii încă de la început. Sincer, cred că nici nu e prea greu când ești fiică a doi bancheri, tatăl ei, Scott Kingsley Swift, a lucrat la Merrill Lynch, iar mama ei, Andreea, a fost director de marketing al unor fonduri mutuale.

 

Taylor Alison Swift s-a născut în Reading, Pennsylvania, în 13 decembrie 1989, și a început să manifeste interes pentru muzică la vârsta de nouă ani.
Aflați restul poveștii ei la Big FM! Vă așteptăm marți pe 92.6 FM / 88.9 fm / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa