Artiștii Zilei – Blue System

Artiștii Zilei – Blue System

După dizolvarea duo-ului său de europop de mare succes, Modern Talking, compozitorul și producătorul Dieter Bohlen și-a îndreptat atenția către un nou proiect, pe care l-a numit Blue System. Preluând de această dată și sarcina de solist vocal, a debutat în 1987 cu single-ul ‘Sorry Little Sarah’, urmat curând de albumul ‘Walking On A Rainbow’.

 

În timp ce primele albume Blue System, ‘Body Heat’ din 1989, ‘Obsession’ din 1990, ‘Seeds of Heaven’ din 1991 și ‘Déjà Vu’ din 1992, au fost produse cu ajutorul vechiului său colaborator Luis Rodriguez, începând cu ‘X-Ten’ din 1994, Dieter a preluat controlul creativ total, anunțând o schimbare de la muzica eurodisco din înregistrările anterioare spre techno și house.

 

‘Forever Blue’ a urmat un an mai târziu, dar după albumul ‘Body To Body’ din 1996, Dieter Bohlen s-a reunit oficial cu fostul partener Thomas Anders pentru a reforma Modern Talking. Cântecul de lebădă al proiectului Blue System a fost albumul ‘Here I Am’ din 1997. Dieter e născut în 7 februarie 1954 la Berne, în Germania.

 

Vă așteptăm marți la Big FM: 92.6 FM/ 88.9 FM / www.bigfm.ro