11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – BZN

Povestea spune că ‘În vara anului 1965 câțiva prieteni din Volendam au început să facă muzică împreună. În 1966, această trupă fără nume a cântat într-un club local din orașul lor natal’. Inspirat de sunetul ‘invaziei britanice’, grupul avea să aleagă în final denumirea.

 

BZN (Band Zonder Naam – Formația Fără Nume). Formula inițială i-a inclus Jan Veerman, Cees Tol, Jan Tujip și frații Evert și Gerrit Woestenburg. De-a lungul istoriei sale de peste 40 de ani, grupul BZN a lansat peste 60 de albume, dintre care 26 au câștigat discul de platină în Țările de Jos. Între timp au avut loc mai multe schimbări de componență dar și unele, mult mai dramatice, de stil muzical, trecând de la beat pop la harmony-pop, la hard rock, apoi la commercial midle-of-the-road pop și în final la pop-rock cu elemente de chanson, de schlager și palingpop.

 

Cu vânzări de aproape 20 de milioane de discuri, BZN a ajuns până la urmă la statutul de cel mai popular grup olandez! Nu numai acasă, în Țările de Jos, ci și în întreaga Europă. Nu e puțin lucru! Vă așteptăm joi la Big FM: 92.6 FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa