11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Deep Purple

Povestea a început în 1968, când englezul Chris Curtis (fost membru al trupei Searcher), a încercat să formeze un grup cu vocalistul Dave Curtiss și cu Bobby Woodman-Clarke la tobe și l-a adus pe fostul organist al trupei Artwoods, John Lord, și pe fostul basist de la Johnny Kidd and The Pirates, Nick Simper. Chitaristul Ritchie Blackmore li s-a alăturat în timpul repetițiilor acestui proiect numit inițial Roundabout. Chris Curtis a renunțat după câteva zile și atunci când și Dave Curtiss și Bobby Woodman-Clarke s-au dovedit a fi nepotriviți, au fost înlocuiți de doi foști membri ai grupului Maze, vocalistul scoțian Rod Evans și bateristul galez Ian Paice.

 

Numele sub care aveau să devină celebri le-a fost, se pare, inspirat de melodia preferată a bunicii lui Ritchie Blackmore: ‘Deep Purple’, o compoziție pentru pian scrisă în anii ’30 de Peter DeRose. Nimeni nu știa atunci că erau de fapt zorii uneia dintre cele mai fantastice aventuri din toate timpurile muzicii britanice.

 

Se năștea fantasticul grup Deep Purple pe care îl vom asculta la Big FM luni 30 august 2021. Vă așteptăm pe 92.6 FM (Dv) / 88.9 FM (Hd) / www.bigfm.ro !

Te-ar mai putea interesa