11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Fleetwood Mac

Fleetwood Mac este o renumită trupă de rock britanico-americană ce s-a format inițial la Londra în 1967. Este una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie, cu cele peste 120 de milioane de discuri cumpărate de fanii de pe tot globul. În 1979 ei au primit o stea pe Hollywood Walk Of Fame, iar în 1998 au fost introduși în Rock’n’roll Hall Of Fame și au primit premiul Brit pentru deosebita lor contribuție la muzica britanică.

 

La înființare trupa era formată din chitaristul Peter Green, bateristul Mick Fleetwood, basistul John McVie și chitaristul Jeremy Spencer. Christine Perfect, viitoarea soție a lui John McVie, cânta pe atunci cu ei, ocazional, la clape. Din componență aveau să facă parte ulterior și succesiv chitariștii Bob Welch și Bob Weston, chitaristul și vocalistul Danny Kirwan dar și vocalistul Dave Walker. Chitaristul și vocalistul Lindsey Buckingham și vocalista Stevie Nicks s-au alăturat trupei la concertul de anul nou 1974.

 

Restul poveștii lor de succes vă așteaptă la Big FM vineri 2 iulie. Enjoy Big FM: 92.6FM @ Deva / 88.9 FM @ Hunedoara / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa