11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Green Day

Cei de la Green Day au revitalizat pur și simplu muzica punk, reîncărcând-o cu energia cântecelor punk-pop ritmate și atrăgătoare. Şi au făcut asta folosind deseori doar trei acorduri de bază. Ei au readus în atenţia noilor generaţii sunetul punk-ului de la sfârșitul anilor ’70, cu Dookie, albumul din 1994. Dookie s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare, pregătind drumul pentru un șir de lansări de discuri multi-platină, care aveau să deschidă larg ușa unui adevărat potop de neo-punk-işti si punk metal-işti americani și să revitalizeze miscarea ska. Un deceniu mai târziu, când mulți dintre colegii lor de generaţie punk ieşiseră deja la pensie,

 

Green Day rămâneau în prim plan, cu albume precum ‘American Idiot’, câștigător al Premiului Grammy. Anul acesta împlinesc 35 de ani de la înființare și se pot lăuda cu: 13 albume de studio, 4 albume live, 5 compilații, 43 de single-uri, 47 de videoclipuri și 92 de premii muzicale (din 214 nominalizări!), din care 4 Grammy. Au vândut până acum peste 75 de milioane de discuri la nivel mondial.

 

O să ascultăm și piese de pe cel mai recent album, din 2020, dar și câteva single-uri mai noi. 26 ianuarie e Ziua Verde la Big FM!

Te-ar mai putea interesa