11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Helloween

Alături de Bathory din Suedia și Celtic Frost din Elveția, grupul german Helloween face parte din tripleta celor mai influente trupe de heavy metal care au apărut în Europa continentală în anii ’80. Folosind ca repere riff-urile hard și cântecele în cheie minoră moștenite de la maeștri metal-iști precum Judas Priest sau Iron Maiden ei le-au infuzat cu viteza și energia debordantă a înfloritoarei mișcări thrash metal, cristalizând ingredientele sonore ale power-metal-ului.

 

Grupul Helloween a atins apogeul comercial la sfârșitul anilor ’80 odată cu lansarea primelor două volume din ‘Keeper Of The Seven Keys’, albume care au făcut din ei etalonul cu care se măsoară de atunci majoritatea trupelor de power metal. Ascensiunea lor fulgerătoare a fost întreruptă de conflicte interne și de decizii de business nefericite, dar Helloween au învățat din lecțiile dure și au continuat să prospere până prezent pe arena internațională metal, punând acolo propriile condiții.

 

31 octombrie 2023 : Halloween cu Helloween la radio Big FM! 92.6 FM – Deva / 88.9 FM – Hunedoara / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa