11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Korpiklaani

Korpiklaani (Clanul din pădure) este o formație de folk metal din Finlanda. În timp ce alte formații de folk metal au început cântând heavy metal înainte de a adăuga elemente de muzică tradițională, Korpiklaani au făcut exact invers.

Au început cântând muzică tradițională, populară cum s-ar spune la noi, adăugând pe parcursul evoluției muzicale, elemente de punk, de heavy și de black metal. Sunetul trupei de folk-metal finlandez este guvernat de combinația dintre riff-urile dense și comprimate de chitară electrică și sunetele agresiv-armonice de acordeon și de vioară susținute de linii de bas percutante și de toba mare cu bătaie dublă, totul cântat adesea în ritm de marș accelerat.

Efectul obținut este în același timp marțial și bahic, ca de perpetuă petrecere, condimentată uneori cu porțiuni vocale tradiționale în manieră yoik, specifică culturii populației sámi din Laponia. Sufletul trupei, leader-ul/solistul vocal/compozitorul/chitaristul Jonne Järvelä s-a născut în 3 iunie 1974 în Vesilahti, un orășel finlandez cu vreo 4000 de locuitori situat în apropiere de Tampere în regiunea Pirkanmaa, din sud-vestul Finlandei.

Te invit luni, 3 iunie, la radio Big FM, unde vei putea asculta, probabil în primă audiție și în exclusivitate în România, extrem de dinamica și de amuzanta trupă finlandeză Korpiklaani! Nu uita de emisiunea de la ora 21:00! Minä odotan sinua!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa