11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Kraftwerk

Kraftwerk, este un grup muzical de avangardă din Düsseldorf, Germania care a adus importante contribuții la dezvoltarea muzicii electronice și au avut influențe semnificative asupra altor formații muzicale, mulți comparând influența trupei Kraftwerk cu cea a formației Beatles. Grupul a fost format de Florian Schneider și Ralf Hutter în 1970, deși mai târziu au participat și Wolfgang Flur și Karl Bartos, formând un cvartet. Imnul ediției 2003 al Turului Franței a fost realizat de Kraftwerk.

 

Sunetul Kraftwerk combină secțiuni ritmice cu melodii sintetizate și uneori armonioase, în general aranjate într-un stil clasic acompaniat de versuri simple, cântate uneori cu ajutorul vocoder-ului sau produse pe computer.

 

Pe la mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980, sunetul Kraftwerk a fost revoluționar pentru acea perioadă și a avut un impact evident aproape asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

 

Membrii grupului au fost schimbați de-a lungul timpului, urmând ca în 2008, Florian Schneider să părăsească Kraftwerk, lăsându-l pe Ralf Hutter ca fiind singurul fondator și membru original rămas în cvartet.

Te-ar mai putea interesa