11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Led Zeppelin

Supertrupa Led Zeppelin este creditată ca având un impact semnificativ asupra industriei muzicale, în special în dezvoltarea rockului orientat pe album (AOR) și a rockului pentru stadion (Arena Rock). Mulți critici consideră că Led Zeppelin a fost unul dintre cele mai de succes, mai inovatoare și mai influente grupuri de rock din istorie. Potrivit unora, trupa a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume, în timp ce alții afirmă că ar fi vândut peste 300 de milioane.

 

Bazându-se pe cifre și nu pe povești, Recording Industry Association of America (RIAA), spune că trupa Led Zeppelin are ‘doar’ 143 de milioane de discuri vândute, fiind devansată de The Beatles (294), Queen (186), The Eagles (153) și Maroon 5 (147). Este a cincea cea mai bine vândută trupă în Statele Unite și una dintre cele doar patru care au primit cinci sau mai multe Albume de Diamant. Au avut opt albume consecutive ajunse Number One în clasamentul de albume din Marea Britanie, record la care sunt egalați doar de către ABBA. Pentru cei interesați de fenomen, astăzi este evident că Led Zeppelin a avut, de asemenea, și un impact cultural semnificativ.

 

Marți, 9 ianuarie, când Jimmy Page împlinește 80 de ani, sunteți invitații mei la radio Big FM pentru a asculta povestea și superba muzică a celui mai celebru dirijabil din lume, Led Zeppelin! Adrese utile: Deva 92.6 FM / Hunedoara 88.9 FM / on-line bigfm/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa