11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – London Boys

Deși atât Dennis Fuller cât și Edem Ephraim locuiseră fiecare în apropiere de Hamburg, Germania, încă din 1981, viitorii membri ai duo-ului London Boys s-au cunoscut de fapt pe când erau la școală în Greenwich, lângă Londra. Edem Ephraim era originar din Londra și Dennis Fuller din Jamaica.

Duo-ul a fost format în 1986 ca ‘vehicul’ pentru compozițiile producătorului Ralf-René Maué. Din păcate, după o cariera de succes de 10 ani, cei doi aveau să-și piardă viața în momentul în care mașina cu care călătoreau pe o șosea din Alpii de Est, Austria, a fost lovită de un șofer beat, în 21 ianuarie 1996.

Soția lui Efraim a fost ucisă și ea în accident, fiul lor în vârstă de trei ani rămânând orfan, iar fiica lui Fuller, de 10 ani, a rămas și ea fără tată. Artiștii anglo-germani au fost lipsiți de noroc, dar lăsau în urma lor o muzică veselă, dinamică și plină de optimism…

Vă invit să o ascultăm împreună miercuri, 12 iunie, la radio Big FM: pe 92.6 FM la Deva și pe Valea Mureșului, pe 88.9 FM la Hunedoara și în împrejurimi, dar și pe internet accesând bigfm.ro/live/ de pe laptop, desktop, tabletă sau telefon!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa