11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Machiavel

La mijlocul anilor șaptezeci, într-o perioadă în care muzica unor grupuri britanice precum Yes, Genesis, Emerson, Lake & Palmer sau Supertramp devenea din ce în ce mai populară în întreaga Europă, în majoritatea țărilor vestice începuseră să apară trupe de rock progresiv, cu excepția Belgiei, spre marea frustrare a publicului și a presei.

 

În mica lume a muzicii belgiene din 1975-1976, avea să se întâmple totuși un eveniment notabil. Patru muzicieni francofoni plănuiau să își încerce puterile în lumea rock-ului progresiv. La inițiativa a doi prieteni împătimiți, Roland De Greef și Marc Ysaye, avea să ia ființă trupa Machiavel. Cu Roland la bas, Marc la tobe și voce, cu Jack Roskam la chitară și cu Albert Letecheur la clape, în aprilie 1976, Machiavel lansau primul lor album, omonim, care a fost salutat cu bucurie de presă, și cu mult entuziasm de către public. Nivelul potențialului artistic și al dexterității muzicienilor erau impresionante pentru un prim album și surprinzătoare la o trupă debutantă, care venea tocmai din Belgia!

 

Ascultați radio Big FM luni, 30 octombrie, și le veți afla povestea. Machiavel vor fi Artiștii Zilei 92.6 FM – Deva / 88.9 FM – Hunedoara / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

Te-ar mai putea interesa