11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Marcus King

Fiu al chitaristului de blues Marvin King, Marcus a început să cânte serios la chitară în jurul vârstei de 8 ani. La 11 ani apărea deja pe unul dintre albumele tatălui său iar în anul următor înființa prima sa trupă. După câțiva ani concerta în cluburi seara și mergea la școală a doua zi dimineața. Decis să urmeze o carieră în muzică, Marcus King a renunțat la școală în primul an de liceu și avea să îl termine ulterior la fără frecvență.

 

În ce privește muzica, Marcus a avut însă o abordare mult mai serioasă, studiind intens chitariștii preferați, în special pe Duane Allman, co-fondatorul The Allman Brothers Band, pe B.B. King, Albert King, Waylon Jennings și Merle Haggard. În plus, a studiat teoria și interpretarea jazzului cu Steve Watson la Greenville Fine Arts Center. Un videoclip cu el cântând în magazinul de instrumente Norman’s Guitars aduna milioane de vizualizări pe YouTube în 2014.

 

Un an mai târziu debuta discografic. Avea doar 19 ani! Acum, la 27, Marcus King este pe cale să devină unul dintre următorii mari chitariști ai muzicii americane – un talent virtuos capabil să cânte atât blues, cât și rock, R&B, country, soul și multe altele.

 

Are deja la activ șase albume foarte faine de pe care vom asculta împreună o duzină de cântece vineri, 15 septembrie, când Marcus King va fi Artistul Zilei la radio Big FM: 92.6 FM în Deva / 88.9 FM în Hunedoara / bigfm.ro/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa