11,000FaniÎmi place

Artiştii Zilei – Oasis

Grupul Oasis a trecut de la obscuritate la succes în 1994, devenind în scurtă vreme una dintre cele mai populare şi mai apreciate trupe britanice. Împreună cu Blur şi Suede, ei au fost ‘vinovați’ de întoarcerea pop-rock-ului britanic bazat pe chitară în vârful clasamentelor.

 

Conduşi de chitaristul şi compozitorul Noel Thomas David Gallagher, muzicienii din Manchester au adoptat o imagine aspră şi răutăcioasă gen The Who sau The Rolling Stones, pe care au îmblânzit-o cu melodii în manieră Beatles, injectate cu teme lirice britanice şi structuri componistice similare cu cele ale trupelor Jam și The Kinks.  Au înfășurat apoi totul într-un sound masiv de chitară, oarecum sfidător şi sarcastic, inspirat în egală măsură de rebelii Sex Pistols şi de aroganţii Stone Roses.

 

Pe parcursul zilei de marți vă spun povestea trupei Oasis, la Big FM, pe 92.6 FM / 88.9 FM / sau on-line la adresa http://gemini.tunein.com/embed/player/s87866?partnerId=RadioTime. Nu uitați de emisiunea de o oră care începe la 21:00! Vă aștept!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa