Artiștii Zilei – Omega

Artiștii Zilei – Omega

Kóbor János, vocalistul trupei de rock maghiare Omega, a murit luni 6 decembrie 2021 la vârsta de 78 de ani, după „o scurtă boală”. Co-creatorului hitului Gyönghajú lány, Kóbor János, câștigător al Premiilor Ferenc Liszt și Kossuth „A fost adorat de milioane de fani din țară și din străinătate ca un mare star pe scena rock. Nu avem cuvinte, e tăcere. Mecky va rămâne mereu în inimile noastre”, a scris trupa Omega într-o scurtă postare.

 

Kóbor János, s-a născut în 17 mai 1943 la Budapesta. În vremea liceului, a fondat prima sa trupă, care în 1962 s-a transformat în cele din urmă în Omega. În 1969 a înregistrat cel mai mare hit internațional al grupului, „ Gyönghajú lány ”, cunoscut în România drept „Fata cu păr perlat”. O versiune în limba engleză a cântecului a fost înregistrată de grupul Scorpions, iar una în limba germană de către Frank Schoebel.

 

Kóbor nu a fost numai vocalist, ci de multe ori producătorul și coordonatorul de înregistrărilor albumelor Omega. Cea mai populară trupă rock maghiară din toate timpurile a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

 

Marți 7 decembrie este ziua Omega la Big FM în memoria lui Kóbor János.  Nu pierdeți emisiunea de la ora 21:00!