Artiștii Zilei – Pretenders

Artiștii Zilei – Pretenders

Chiar dacă de-a lungul anilor, formația Pretenders a devenit un vehicul pentru compozițiile leader-ei, vocalistei și chitaristei Chrissie Hynde, ea era o trupă în adevăratul sens al cuvântului când s-a format la sfârșitul anilor ’70.

 

Pe înregistrările inițiale, grupul trecea puntea dintre punk/new wave și muzica pop de Top 40, mult mai clar decât orice altă trupă, înregistrând o serie de single-uri ușor dure, picante, care erau, de asemenea, melodice și accesibile. Chrissie Hynde era o cântăreață revigorantă care-și adaptase rolul tradițional masculin al solistului de rock & roll după bunul ei plac, în timp ce chitaristul James Honeyman-Scott a creat o paletă sonoră plină de acorduri în suspensie, efecte de pedale și ritmuri sincopate care s-au dovedit remarcabil de influente în următoarele două decenii.

 

După moartea lui James Honeyman-Scott, Pretenders au devenit o trupă de rock mai puțin inovatoare, totuși compozițiile semi-autobiografice ale lui Chrissie Hynde și determinarea ei au făcut ca grupul să nu devină doar o altă trupă de rock oarecare, chiar și atunci când muzica lor a devenit mai fluidă și orientată mai puternic spre pop.

 

Vă așteptăm la Big FM pe 92.6 FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro