Artiștii Zilei – Ricchi e Poveri

Artiștii Zilei – Ricchi e Poveri

Franco Gatti de la Ricchi e Poveri (foto stânga) a murit marți 18 octombrie, la Genova, la vârsta de 80 de ani. El nu mai activa în grup, deprimat și neconsolat după moartea subită a fiului său Alessio în 2013 din cauza unei combinații letale de alcool și heroină. Despărțirea de dragii săi tovarăși de călătorie, Angela Brambati și Angelo Sotgiu, a avut loc în 2016 pentru ca el să se poată dedica în totalitate familiei sale, după grava pierdere suferită.

 

Timp de cincizeci de ani Ricchi e Poveri au urcat pe scene din întreaga lume cu emblematicele lor cântece ‘Sarà Perché Ti Amo’, ‘Che Sarà’, ‘Se M’innamoro’ sau ‘Voulez Vous Danser’. Înființat în mod oficial în 1968 grupul era format inițial din două voci masculine (Franco Gatti și Angelo Sotgiu) și două voci feminine (Angela Brambati și Marina Occhiena). În 1978, au reprezentat Italia la Eurovision cu piesa „Questo amore” și au concurat de mai multe ori la Festivalul Sanremo, terminând pe locul al doilea în 1970 și 1971 și pe primul loc în 1985 cu ‘Se M’innamoro’.

 

În perioada 2020-2021 grupul a concertat de câteva ori în formula originală, de patru însă în ultima vreme Franco a fost bolnav și starea sa de sănătate s-a complicat în ultimele săptămâni, din câte au lăsat să se înțeleagă surse apropiate familiei. ‘Înmormântarea va avea loc joi, la Genova’, adaugă aceleași surse. În aceeași zi vă invităm să-i ascultăm (din nou), pe Ricchi e Poveri, la Big FM. Ciao, Franco! E grazie mille!