11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Simon & Gartfunkel

La începutul anilor ’60 Art Garfunkel și Paul Simon făceau la fel ca mulți alți tineri pasionați de armoniile sonore, își încercau puterile imitându-i pe Everly Brothers, știau o mulțime de cântece tradiționale și aveau același vis ca și restul generației lor, să facă o facultate bună (ca să-i mulțumească pe părinți), să fie admirați de colegii și colegele lor și să se distreze în studenție. După cum s-a dovedit, totuși, Simon & Garfunkel nu erau niște folk-iști obișnuiți.

 

Asemeni colegilor lor, erau și ei adevărați bureți muzicali, absorbind tot ce se cânta pe scena muzicală new york-eză la acea vreme, dar spre deosebire de alții și spre norocul nostru, nu s-au mulțumit cu atât. Se cunoșteau de la 11 ani, din scoala generală. Au început să cînte împreună la 13 ani. Au intrat în top 50 la numai 16 ani (pe atunci își spuneau ‘Tom and Jerry’) și au început să se certe la 17 ani.

 

Din fericire au rămas împreună până în 1970 lansând 5 albume istorice. Paul Simon împlinește 81 de ani în 13 octombrie iar Art Garfunkel în 5 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa