11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Simple Minds

Scoțienii de la Simple Minds au evoluat de la statutul de trupă obscură de post-punk rock de la sfârșitul anilor ’70, devenind una dintre cele mai apreciate și mai respectate reprezentante ale art rock-ului și arena- rock-ului european, datorită unui șir de albume de top în Marea Britanie, între care „Sparkle In The Rain” din 1984 și „Once Upon A Time”, albumul care i-a consacrat la nivel global. În timp ce trupa a fost îmbrățișată pe scară largă acasă în Marea Britanie, în Europa și în Oceania, a fost nevoie ca excelentă piesă „Don’t You (Forget About Me)” să apară în filmul „The Breakfast Club” pentru ca ei să dea lovitura și în Statele Unite.

 

Odată cu trecerea timpului și cu schimbările din lumea muzicii, steaua succesului lor a mai pălit, dar ei rămân la fel de doriți și de așteptați în aparițiile live. Dovada o constituie cele 40 de spectacole programate în turneul din această vară, în perioada 10 iunie – 13 august, în Europa. Unii spun că ar fi cea mai mare trupă scoţiană din toate timpurile. Eu spun că au dreptate. Voi, ce spuneţi ?

 

Pentru a vă putea pronunţa în deplină cunoștinţă de cauză, ascultaţi-i la Big FM vineri 3 iunie, pe 92.6 FM în Deva, 88.9 FM în Hunedoara şi www.bigfm.ro on line. Don’t You Forget About emisiunea de o oră care începe la 21:00.

Te-ar mai putea interesa