11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Skid Row

Originară din New Jersey, Skid Row au fost una dintre ultimele trupe de metal care a intrat în mainstream-ul muzicii rock înainte ca genul grunge să preia controlul la începutul anilor ’90. În timp ce pe albumul de debut omonim au folosit riff-uri și versuri standard de pop-metal (cu mare succes comercial datorat hit-urilor „18 And Life”, „I Remember You” și „Youth Gone Wild”), pe ‘Slave To The Grind’ din 1991 și ‘Subhuman Race’ din 1995 au rupt matrița, uimind cu un nou sound de chitare neobișnuit de dur, apropiat de trash metal dar și cu tehnici unice de compoziție.

În plus, îl aveau în prim plan pe carismaticul vocalist Sebastian Bach. Însă diferendele personale între membri și tendințele muzicale în schimbare au fisurat în cele din urmă componența de aur Skid Row în 1996, Bach plecând pentru o carieră de succes pe Broadway și apoi în actorie.

Grupul a continuat încercând să-l înlocuiască succesiv cu o serie de vocaliști, printre care Johnny Solinger, fostul vocalist de la TNT Tony Harnell și fostul solist al trupei DragonForce, ZP Theart. Anul 2022 a adus în trupă un nou solist, suedezul Erik Grönwall, și un nou album, după 16 ani de pauză!

Povestea Skid Row continuă, iar voi o puteți afla ascultând radio Big FM miercuri 17 aprilie.
Adrese utile: 92.6 FM – Deva / 88.9 FM – Hunedoara / bigfm.ro/live/

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa