11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Slade

Trupa Slade a avut un succes enorm în Marea Britanie și în Europa în anii ‘70 cu o serie de single-uri și de albume foarte bine primite, dar nu a depășit niciodată statutul de trupă cult în America de Nord. Între 1971 și 1974 Slade au avut 11 hituri de Top 5 în UK care i-au catapultat în fruntea noii scene glam rock alături de alți titani ai genului precum T. Rex și Sweet.

 

Glam rock-ul era o combinație molipsitoare de rock bazat pe chitară și spectacol bombastic, strălucitor, într-o prezentare teatrală, iar Slade a devenit unul dintre cele mai mari nume ale genului. Membrii formulei de aur Slade au fost englezii David Hill (născut în 4 aprilie 1952, la Fleet Castle), chitară, vocal; Jim Lea (născut în 14 iunie 1952, la Wolverhampton), bas, clape, vocal; Noddy Holder (născut Neville Holder în 15 iunie 1950, la Walsall), voce, chitară; și Don Powell (născut în 10 septembrie 1950, la Bilston), tobe.

 

Amuzantele stâlceli ale titlurilor cântecelor, cizmele lungi cu toc, ținutele strălucitoare (uneori confecționate din tartan), celebrul joben cu oglinzi al lui Noddy Holder, tunsoarea cu castronul a lui Dave Hill și imnurile glam rock au făcut din Slade o legendă pe scena rock ‘n’ roll britanică. Aflați povestea lor ascultând radio Big FM vineri 23 iunie!

 

Vă aștept 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / https://www.bigfm.ro/live/
Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00! Cum On Feel The Noize!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa