11,000FaniÎmi place

Artiştii Zilei – Taxi

Dan Teodorescu s-a născut în 7 martie 1965 la Bucureşti. Când era mic ‘bătea la tobe’ pe scaunele și mesele din casă. Pe la 14 ani, tatăl său a decis să-i cumpere o chitară și Dan a invățat să cânte la ea primind sfaturi de la prieteni. Printr-a XI-a a înființat prima trupă împreună cu câţiva colegi. A numit-o Rev. De la Revoluție! Bine, nu era el vreun dizident curajos pe atunci, în schimb avea mult umor aşa că dacă îl întreba cineva, zicea că Rev vine de la Revelion.

 

După absolvirea Liceului Mihai Viteazul în 1983 şi a Facultății de Tehnologia şi Construcţia Maşinilor din cadrul Politehnicii în 1989, viitorul muzician şi-a făcut stagiatura ca inginer mecanic la Videle (perioadă în care a fost şi profesor de desen la Liceul din Roşiorii de Vede). El a revenit la Bucureşti, lucrând ziua ca inginer la Iveco, iar seara ca baterist şi solist vocal în diferite baruri de noapte. Dan Teodorescu şi Adrian Borţun, care se cunoscuseră în 1998, și au cântat împreună, pentru scurtă vreme, în trupa Altceva, înființau în 13 martie 1999, formația TAXI.

 

Joi vă spun povestea ei la radio Big FM: 92.6 FM Deva / 88.9 FM Hunedoara / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00! Vă aștept!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa