11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – The Alan Project

Altul în locul lui poate s-ar fi mulțumit să rămână un excepțional inginer de sunet (‘Abbey Road’-The Beatles,‘The Dark Side Of The Moon’- Pink Floyd, Paul McCartney, Wings, Pilot, Ambrosia, Al Stewart etc.), însă, spre norocul nostru de melomani, el a avut curajul să treacă în partea cealaltă a studioului, devenind un reper major al progressiv art rock-ului și al soft rock-ului contemporan.

 

Alan Parsons a co-fondat The Alan Parsons Project, împreună cu instrumentistul și compozitorul Eric Woolfson, în 1975. Împrumutând teme conceptuale de la scriitori SF precum Isaac Asimov și inventând un amestec hibrid de muzică rock, clasică și pop cu accent pe sintetizatoare, proiectul a contribuit la definirea sunetului art rock-ului progresiv lansând o serie de albume de referință precum ‘I Robot’,‘The Turn Of A Friendly Card’ sau ‘Eye In The Sky’, acesta din urmă ajuns până pe locul 7 în Billboard 200, un fapt remarcabil pentru un album de art rock la începutul anilor ‘80.

 

Vă spunem povestea lui și vom asculta câteva dintre excelentele cântece semnate APP, la Big FM, pe 92.6 FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa