Artiștii Zilei – The Cranberries

Artiștii Zilei – The Cranberries

‘Cranberry Saw Us’ a fost o trupă înființată în 1990 în Limerick, Irlanda, de frații Noel și Mike Hogan (chitară și, respectiv, bas) împreună cu toboșarul Fergal Lawler. După plecarea primlui solist al grupului, Niall Quinn, trio-ul rămas a dat un anunț în ziar pentru a angaja o cântăreață. Dolores O’Riordan a răspuns anunțului și a dat o probă în care i s-a cerut să scrie versuri și să compună noi linii melodice pentru unele dintre demo-urile pe care trupa le avea deja.

 

Când ea s-a întors cu o versiune nouă a piesei ‘Linger’, grupul a angajat-o pe loc. La scurt timp, trupă în noua formulă a înregistrat o casetă demo și a vândut-o prin magazinele de muzică din Irlanda. După ce tirajul inițial de 300 de exemplare s-a epuizat, grupul și-a modificat numele în ‘The Cranberries’ și a trimis o altă casetă demo, care conținea piesele ‘Linger’ și ‘Dreams’, majorității caselor de discuri din Marea Britanie. La momentul realizării casetei, toți membrii trupei erau la sfârșitul adolescenței.

 

Ce s-a întâmplat mai departe… aflați miercuri 19 octombrie la Big FM: pe 92.6 FM în Deva / 88.9 FM în Hunedoara și la www.bigfm.ro