11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – The Manhattans

A fost unul dintre acele grupuri vocale clasice de R&B care au reușit să atingă o longevitate neașteptată adaptându-și stilul pentru a se potrivi mereu vremurilor în schimbare. Format în anii ’60 ca un cvintet de doo wop cu influențe de rhythm & blues, The Manhattans s-au reinventat în anii ’70 cântând balade de muzică soul. Ei au făcut asta reușind în același timp să depășească momentul de cumpănă adus de decesul primului lor solist, George Smith.

 

Împreună cu noul solist, Gerald Alston, au devenit chiar mai populari decât fuseseră vreodată, reușind să lanseze un hit number one în 1976 („Kiss And Say Goodbye”). Sub conducerea lui Winfred „Blue” Lovett (care a compus și unele dintre cele mai mari hituri ale grupului), The Manhattans au supraviețuit artistic la vârf până la finalul anilor ’80, la peste două decenii de la formarea lor. Au continuat să cânte până în zilele noastre.

 

Pe parcursul zilei de marți 29 martie vă spun povestea lor și vom asculta câteva dintre marile lor hit-uri. Vă așteptăm la Big FM: 92.6 FM (Dv) / 88.9 FM (Hd) / www.bigfm.ro Nu uitați să fiți pe frecvență de la ora 21:00 când le vom dedica o oră întreagă!

Te-ar mai putea interesa