11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – U2

Gândit pentru a însoți cartea de memorii a lui Bono, Surrender: 40 Songs, One Story, noul album al trupei U2, Songs of Surrender, ce urmează să fie lansat de Interscope Records și Island Records pe 17 martie 2023, va cuprinde 40 de cântece celebre ale grupului în versiuni reinterpretate. Se pare că ele vor fi aranjate în patru așa zise „albume”, fiecare purtând numele unuia dintre cei patru membri ai trupei.

 

Înregistrat în cei doi ani de pandemie, albumul este un efort comun al lui Bono și al lui The Edge, cel din urmă fiind și producător. Tom Doyle de la Mojo Magazine spune că albumul sună ca un fel de eliberare pentru cei de la U2, trupa părând a fi scăpat, cel puțin deocamdată, de obsesia de a ține pasul cu modernitatea și de grija permanentă ca muzica ei să funcționeze pe stadioane. Grupul U2 a ales și 40 de artiști care să creeze videoclipuri pentru piesele albumului, acestea urmând să fie lansate unul după altul pe YouTube. Până acum au apărut patru single-uri promoționale : „Pride (In the Name of Love)” în 11 ianuarie, „With or Without You”, pe 27 ianuarie, „One”, pe 12 februarie și „Beautiful Day”, pe 3 martie.

 

Le vom asculta împreună luni 13 martie, în ziua în care Adam Clayton (foto stânga), basistul grupului U2, împlinește 63 de ani.

Te-ar mai putea interesa