11,000FaniÎmi place

Artiștii Zilei – Wings

După lansarea primului său album solo, fostul Beatle Paul McCartney a găsit soluția de a nu mai fi despărțit de soția sa pe perioada turneelor și nici în timp ce se afla în studio. A început să cânte împreună cu ea! ‘Primul născut’ al acestui mariaj muzical a fost cel de-al doilea său album solo, ‘Ram‘, din 1971. Apoi, Paul și Linda au format un grup, botezat inițial Paul McCartney and Wings, în care i-au cooptat pe Denny Laine, fost chitarist și membru fondator al trupei Moody Blues și (în studio) pe bateristul Denny Seiwell.

 

Wings au lansat primul album, ‘Wild Life’, în decembrie 1971, însă aveau să se bucure de succes începând din 1973, odată cu lansarea celui de al doilea, ‘Red Rose Speedway’, care a ajuns pe locul întâi în Statele Unite urmat în același an de cel mai important album al grupului, ‘Band On The Run’. Lucrurile au mers bine, chiar foarte bine după succesul uluitor al single-ului ‘Mull Of Kintyre’ din 1977, și cu toate acestea în 1981 Paul McCartney avea să pună capăt activității grupului Wings reluându-și cariera solo.

 

Luni, 19 iunie, puteți afla mai multe despre Wings ascultând radio Big FM 👉 Deva 92.6 FM / Hunedoara 88.9 FM / http://gemini.tunein.com/embed/player/s87866?partnerId=RadioTime Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa