11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – B.G. The Prince Of Rap

Bernard Greene a cântat în producții scenice și în coruri în timp ce creștea la Washington, D.C., Statele Unite. Dar s-a înrolat în armată la scurt timp după absolvirea liceului. Prin în 1985, el era staționat în Germania și treptat a devenit interesat de rap în loc de rhythm & blues-ul pe care îl ascultase cu pasiune în copilărie. A început să cânte la Frankfurt și a câștigat apoi mai multe competiții de rap.

 

Primul său single, „Rap To The World” (produs de către Jam El Mar de la Jam & Spoon și de Stefan Benz), a făcut furori în cluburile germane. „This Beat Is Hot”, cel de-al doilea său single, a ajuns pe locul 6 în clasamentul german și a trecut și oceanul, în America, ajungând acolo pe locul 35. Asta i-a adus un contract cu Epic Records, care i-a lansat albumul ‘The Power Of Rhythm’ în 1992. Cel de al doilea,‘This Is How We Do It’, apărea doi ani mai târziu.

 

Ascultați restul poveștii lui Bernard Greene, alias B.G. The Prince Of Rap, pe frecvențele Big FM 92.6 FM (stația Deva) / 88.9 FM (stația Hunedoara) şi on line la www.bigfm.ro. Nu uitaţi de emisiunea de o oră de la 21:00 la 22:00! E povestea unuia dintre proiectele muzicale dance germane de la începutul anilor ’90 care a prins foarte bine şi în Romania acelor ani. Remember?

Te-ar mai putea interesa