Artistul Zilei – Billy Ocean

Artistul Zilei – Billy Ocean

Leslie Sebastian Charles, alias Billy Ocean, născut în 21 ianuarie 1950 în Trinidad-Tobago, membru al mișcării Rastafari, este cel mai mare artist pop de culoare pe care industria muzicală britanică ‘l-a produs’ vreodată, unul care a vândut până acum peste 40 de milioane de discuri.

 

El a ‘colecționat’ o grămadă de Discuri de Aur și de Discuri de Platină și a fost numărul unu la nivel mondial în aproape toate clasamentele de muzică pop, inclusiv în SUA, Germania, Olanda, Australia și Marea Britanie. A avut și are succes atât în calitate de interpret cât și de compozitor.

 

11 albume de studio, 12 compilații și 41 de single-uri de succes are la activ cel care în 2002 a primit din partea Universității Westminster din Londra titlul onorific de Doctor în Muzică, iar în 2020 medalia și titlul de Member of the Order of the British Empire (MBE) pentru prestigiul adus Marii britanii prin muzica sa.

 

Vă așteptăm împreună cu el pe frecvențele Big FM (92.6 FM / 88.9 FM) vineri 20 ianuarie. Nu uitați, ne puteți asculta de oriunde la www.bigfm.ro