11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Black

Apărut parcă de nicăieri, în ciuda faptului că avea deja 9 ani de activitate la acel moment, britanicul Colin Vearncombe alias Black s-a bucurat de un mare succes după lansarea în 1987 a single-ului ‘Wonderful Life’ care s-a vândut în scurtă vreme în peste 2 milioane de exemplare, devenind succes de Top Ten în Elveția, Germania, Marea Britanie, Franța, Olanda, Italia și Number One în Austria, Polonia și în România (neoficial și aproape un an mai târziu). Cântecul a fost reluat de zeci de alți interpreți, continuă să fie difuzat frecvent în lumea întreagă și să fie folosit în reclame.

 

Succesul lui a fost atât de mare încât i-a generat autorului său o problemă, Black nereușind să mai egaleze acel succes până la sfârșitul carierei și al vieții sale, sfârșit survenit din păcate la numai 53 de ani, în 26 ianuarie 2016, în urma unui accident auto. Și cum ‘marele public’ are tendința de a eticheta unii artiști destul de simplist, ascociindu-i unui singur cântec de succes și neglijând restul creației lor.

 

Vă invit luni 22 ianuarie pe frecvențele radio Big FM pentru a ‘vedea’ dacă muzica lui Colin Vearncombe (Black) mai rezistă neiertătorului test al timpului, test care face ravagii în industria muzicală unde anonimul de azi poate fi mâine un idol și poimâine un ‘fost’ ajuns iar fără rost (scuze, n-am găsit altă rimă).

 

Vă aștept aici 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa