11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Bob Dylan

Vocea unei generații simbol în istoria protestelor pentru drepturi civile ne-a vestit schimbarea cu ‘The Times They Are A-Changin’, a ‘împărțit o celulă de închisoare’ cu ‘Mr. Tambourine Man’ și ne-a provocat să privim dincolo de confortul materialismului, întrebându-ne: – Cum e să fii pierdut, disperat, ‘Like a Rolling Stone’, atunci când după ce ai avut totul, ai rămas fără nimic?

 

Una dintre cele mai influente figuri din muzica pop și din cultura americană, Bob Dylan a vândut mult peste 100 de milioane de discuri din cele 39 de albume de studio, 26 de EP-uri, 12 albume în concert, 19 compilații şi 95 de single-uri. Printre nenumăratele onoruri și premii cu care a fost ‘recompensat’, se numără Medalia Prezidențială a Libertății (primită de la Președintele Obama), 10 Premii Grammy, un Oscar și un Glob de Aur, dar și Premiului Nobel pentru Literatură din 2016, Bob Dylan fiind primul muzician căruia i-a fost acordat acest premiu.

 

În fiecare zi de 24 mai (ziua lui de naștere) poate fi ascultat aici 92.6 FM în Deva / 88.9 FM în Hunedoara Vă așteptăm!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa