11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Bob Dylan

Vocea unei generații simbol în istoria protestelor pentru drepturi civile ne-a vestit schimbarea cu ‘The Times They Are A-Changin’, a ‘împărțit o celulă de închisoare’ cu ‘Mr. Tambourine Man’ și ne-a provocat să privim dincolo de confortul materialismului, întrebându-ne: – Cum e să fii pierdut, disperat, ‘Like a Rolling Stone’, atunci când după ce ai avut totul, ai rămas fără nimic?

Una dintre cele mai influente figuri din muzica pop și din cultura americană, Bob Dylan a vândut mult peste 100 de milioane de discuri din cele 40 de albume de studio, 26 de EP-uri, 12 albume în concert, 19 compilații şi aproape 100 de single-uri.

Printre nenumăratele onoruri și premii cu care a fost ‘recompensat’, se numără Medalia Prezidențială a Libertății (primită de la Președintele Obama), 10 Premii Grammy, un Oscar și un Glob de Aur, dar și Premiului Nobel pentru Literatură din 2016, Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) fiind primul muzician căruia i-a fost acordat acest premiu.

În fiecare zi de 24 mai (ziua lui de naștere) poate fi ascultat aici: 92.6 FM în Deva / 88.9 FM în Hunedoara / bigfm.ro/live/ la radio Big FM! The Times They Are A-Changin’, but our love for Bob did not!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa