11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Bob Geldof

Bob Geldof, leader al grupului de punk Boomtown Rats, urmărea în toamna anului 1984 un documentar BBC despre sărăcia etiopiană și a fost inspirat să scrie împreună cu frontmanul trupei Ultravox, Midge Ure, single-ul caritabil „Do They Know It’s Christmas?” A invitat apoi un număr mare de vedete pop britanice să îl cânte împreună sub numele de Band Aid și cântecul a devenit cel mai bine vândut single din istoria Marii Britanii. Michael Jackson și Lionel Richie au reluat ideea în anul următor în SUA cu „We Are the World”.

 

Pe atunci, Bob Geldof demarese deja planificarea unui concert caritabil masiv care a devenit în cele din urmă Live Aid, două spectacole de maraton susținute în 13 iulie 1985 pe stadionul Wembley din Londra și pe stadionul JFK din Philadelphia de către cele mai mari nume ale momentului în muzica pop / rock. Milioane și milioane de dolari și de lire sterline au fost strânse și distribuite în țările sărace din Africa.

 

Bob Geldof a fost nominalizat la Premiul Nobel și a fost ridicat la rangul de cavaler, iar autobiografia sa „Is That All?” a devenit best-seller din Marea Britanie. 20 de ani mai târziu el organiza concertele Live 8. A împlinit 70 de ani pe 5 octombrie!

Te-ar mai putea interesa