11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Bryan Ferry

În timp ce era liderul trupei Roxy Music în anii ’70 și la începutul anilor ’80, Bryan Ferry a creat un adevărat șablon de glam-art rock, iar ca solist a actualizat cu brio unii parametri ai catalogului muzicii pop.

 

Combinând o personalitate studiat-ironică, de cântăreț de cabaret, cu o pasiune autentică pentru muzica americană, de la Motown și Bob Dylan până la Great American Songbook (cu piese din anii ‘20 și ‘30), Bryan Ferry a adaugat un luciu postmodern standardelor pop pe care le-a reluat într-o manieră personală inimitabilă.

 

Născut în orășelul Washington din nord-estul Angliei (undeva pe lângă Newcastle), Bryan a învățat în copilărie și adolescență la Washington Grammar-Technical School iar în timpul liber distribuia ziare. Ce credeți că făcea cu banii câștigați astfel? Cumpăra bomboane?, Ciocolată?, Țigări?, Gumă?, Poze ‘interesante’? Nu. Cumpăra discuri! Majoritatea de jazz.

 

Puteți asculta povestea lui la radio Big FM, marți 21 noiembrie, în Deva pe 92,6 FM, în Hunedoara 88,9 FM și on-line la bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa