11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Carlos Santana

Artistul zilei de joi 20 iulie este chitaristul american de origine mexicană Carlos Augusto Humberto Alves Santana Barragán, liderul trupei Santana, o trupă înfiinţată de el la San Francisco, sub numele de Santana Blues Band, în 1966. Muzica trupei combină în mod unic rock-ul, jazzul, blues-ul, salsa, bossa nova, rumba şi alte dansuri sud americane dar şi ritmuri africane.

 

De-a lungul anilor ’70 şi ’80, Santana au lansat un şir de albume excelente, între care ‘Abraxas’, ‘Caravenserai’, ‘Amigos’, ‘Moonflower’, ‘Zebop!’ și ‘Shangó’. După un deceniu de penumbră, trupa a avut o revenire de senzaţie în 1999 cu albumul ‘Supernatural’, câștigător a 9 premii Grammy, care s-a vândut deja în peste 30 de milioane de exemplare(!).

 

În 2009, Carlos a primit un premiu Billboard pentru întreaga activitate şi în 2013 onorurile Centrului Kennedy. Împlinește 76 de ani și nu dă niciun semn de oboseală! Chiar și în timpul pandemiei a înregistrat un album Santana, al 26-lea, ‘Blessings and Miracles’, lansat în octombrie 2021, an în care apărea și culegerea de colaborări ‘Splendiferous Santana’.

 

Cariera de interpret și de artist a lui Carlos Santana este egalată doar de devotamentul său de o viață pentru activismul social și cauzele umanitare. Fundația Milagro, înființată de Carlos Santana și familia sa în 1998, a acordat până acum peste opt milioane de dolari unor programe non-profit care sprijină copiii și tinerii cu resurse insuficiente în domeniile artelor, educației și sănătății.

 

Vă aștept la Big FM 92.6 FM / 88.9 FM / bigfm.ro/live/ 🎸

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa