11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Charles Aznavour

O adevărată piatră de temelie a genului muzical chanson, cântărețul de cabaret, jazz, pop și variété française, actorul, textierul și compozitorul francez Charles Aznavour a încântat lumea timp de aproape 75 de ani.

La începutul anilor ’50, el apărea adesea în deschiderea concertelor lui Edith Piaf și a și compus mai multe cântece pentru ea, construindu-și astfel o reputație solidă atât ca textier talentat, cât și ca autor de cântece unice.

Aznavour a avut de altfel un talent special de a scrie și a cânta din puncte de vedere neobișnuite, creând adevărate studii de caracter extrem de personale și de pline de compasiune care au extins gama emoțională și tematică a baladelor pop.

El a jucat în zeci de filme și a continuat să cânte și să înregistreze muzică până cu puțin timp înainte de a ne părăsi, la 94 de ani, în 2018. Shahnour Varenagh Aznavourian era de origine armeană și s-a născut la Paris acum 100 de ani, în 22 mai.

Vă invit miercuri să ascultați la radio Big FM (Deva – 92.6 FM / Hunedoara – 88.9 FM / bigfm.ro/live/ ), povestea lui Charles Aznavour și câteva dintre superbele sale cântece. Vă recomand emisiunea de la ora 21:00!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa