11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Charlie Puth

Născut în 2 decembrie 1991, la Rumson, New Jersey, în familia unei profesoare de muzică și a unui agent imobiliar, Charles Otto Puth Jr. a început pregătirea muzicală la o vârstă fragedă. Bineînțeles că a fost întâi elevul mamei sale care l-a introdus în universul pianului și al muzicii clasice încă de la 4 ani.

 

A început să studieze jazz-ul la 10 ani și la 12 cânta în ansamblul de jazz pentru tineri la Count Basie Theatre’s Cool School. În liceu, a studiat pianul de jazz în cadrul programului preuniversitar de la Manhattan School of Music, ceea ce a dus ulterior la înscrierea sa la Berklee College of Music.

 

Un muzician pop talentat, care a trecut de la like-urile de pe youtube și de pe rețelele de socializare la certitudinea încasărilor din vânzări, Charlie Puth a obținut de mai multe ori discul de platină, atât pe cont propriu, cât și alături de colaboratori de primă mărime.

 

Din punct de vedere stilistic, el a exploatat în mod regulat sunetele vintage, inclusiv rhythm & blues-ul timpuriu și sound-ul comercial al new wave-ului, pentru a garnisi muzica sa pop plină de viață.

 

Charlie e Artistul Zilei de miercuri 7 decembrie la Big FM.

Te-ar mai putea interesa