11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – David Bowie

Un clișeu simplist spunea că David Bowie a fost un cameleon muzical care s-a adaptat mereu după mode și tendințe. Însă adevărul este că el a avea o abilitate remarcabilă în a percepe tendințele muzicale din anii ’70 și, după ce a petrecut sfârșitul anilor ’60 ca artist de divertisment, s-a reinventat ca muzician hipie, apoi din nou ca rocker de proto-metal, după care a trecut la pop-rock, redefinindu-se ulterior ca zeu al glam rock-ului (Ziggy Stardust), și în cele din urmă s-a transformat într-un creator aventuros de muzică pop și chiar de muzică dance.

 

În anii ’70 el a lansat o serie de subgenuri, între care punk-ul, new-wave-ul, goth rockul, new romantics și chiar electronica. Chiar și atunci când a fost în afara modei în anii ’80 și ’90, Bowie era unul dintre cei mai influenți muzicieni ai vremii, atât în bine cât și în rău. 😉 Puțini muzicieni au avut vreodată un asemenea impact.

 

Joi, 11 ianuarie, îl ascultăm împreună la radio Big FM, pe 92.6 FM la Deva / 88.9 FM la Hunedoara / și la bigfm.ro/live/ pe internet. Vă aștept!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa